среда, 28. октобар 2015.

Večernje haljine

    

     Glumice i menekenke koje su redovne na crvenim tepisima iza sebe imaju gomilu stilista koji se trude da one izgledaju što bolje. Posle haljina koje je prve dizajnirao Herv Leže, a na koje su se kasnije oslanjali mnogi kreatori, strateški ubačene crne linije su postale glavni adut za šlank figuru.






 Haljine obično nose žene i devojke. Dužina haljine zavisi o modi i prilici. Može biti duga do poda ili kratka iznad kolena. Izgled haljine menjao se tokom istorije.Postoje različite vrste haljina.






Crna haljina

Mala crna haljina kratka je, nepretenciozna večernja ili koktel haljina, koju je lansirala modna kreatorica Gabriela Coco Chanel. Odmah su ju usporedili s automobilom marke "Ford" koji je tada bio sinonim za masovnost, jednostavnost, nisku cijenu i crnu boju. Chanel je haljinu dizajnirala tako da se na njoj ne vide mrlje i da dobro "oblači" svaku ženu. Ova haljina može biti različitih dužina, ali je uvijek jednostavnog kroja. Ona može biti savim obična, od jeftinijih materijala, ali može biti i skupocjena.
Modni kreatori i mnoge žene smatraju, da je mala crna haljina esencijalni dio ženske garderobe. To je poznati zakon mode da bi svaka žena trebala imati svoju jednostavnu, elegantnu crnu haljinu koju može obući u svakoj prilici.

Нема коментара:

Постави коментар