среда, 28. октобар 2015.

Mali detalji koji upotpunjuju izgled

Vekovima unazad žene su nosile nakit kako bi se ukrasile, nakit je bogatom plemstvu značio ne samo ukras nego i moć  i bogatstvo, nosili su nakit kako bi izgledali kao Bogovi. U drevna vremena, nošen je nakit od kamenja, kosti životinja, školjki, semenki raznih biljakaka.

Najčešće nošen komad bio je broš, a muškarci su uglavnom nosili prstenje, koje je često služilo i za pečatiranje pisama.
U srednjem veku, nakit je predstavljao statusni simbol. Pripadnici plemstva su nosili nakit od zlata, srebra i dragog kamenja. U Srbiji je vlastela (prema zaslugama) nosila prstenje od zlata, mada je većina  nakita bila izrađena od srebra jer srednjovekovna Srbija imala mnoštvo rudnika srebra. 
Danas nema ograničenja – u zavisnosti od stila, dubine džepa, sopstvenih prohteva i potreba, a naravno u skladu sa prilikama možete nositi bilo šta što vam se dopada – ručno rađen nakit,  bižuteriju, Svarovski, ili neki drugi dizajniran komad.






a, narukvica i minđuša. Mnogo godina, metal i mešavina dragocenih materijala bio je kombinacija koja je korišćena za kreiranje luksuznog nakita, ali korišćeni su i neki neobični materijali, poput školjki, plastike, drveta ili čak stakla. Najstariji nakiTi mali predmeti mogu jednostavno pokazati koliko ste bogati i koliko su vam novac i cena zapravo bitni. Kako možemo definisati luksuzni nakit? Nakit je mali dekorativni predmet, napravljen od različitih materijala, u različitim formama i oblicima, sa višestrukom upotrebnom vrednosti. Glavna upotrebna svrha nakita jeste da dekoriše deo vašeg tela, ili dodatno poboljša vaš izgled ili odevnu kombinaciju. Oni su luksuzni lični ukrasi, poput broševa, ogrlica, prstenja, narukvica i minđuša. Mnogo godina, metal i mešavina dragocenih materijala bio je kombinacija koja je korišćena za kreiranje luksuznog nakita, ali korišćeni su i neki neobični materijali, poput školjki, plastike, drveta ili čak stakla. Najstariji nakit koji je otkriven, je arheološki artefakt, star 100.000 godina, i to su perle od Nassarius školjki. Klasični oblik nakita ne može biti definisan, pošto varira u zavisnosti od toga kojoj kulturi ili naciji pripada. Postoji komad nakita koji će ukrasiti svaki deo vašeg tela, od nožnog prsta, do šnale za kosu.
 t koji je otkriven, je arheološki artefakt, star 100.000 godina, i to su perle od Nassarius školjki. Klasični oblik nakita ne može biti definisan, pošto varira u zavisnosti od toga kojoj kulturi ili naciji pripada. Postoji komad nakita koji će ukrasiti svaki deo vašeg tela, od nožnog prsta, do šnale za kosu.

Нема коментара:

Постави коментар